• Levering in Nederland en België
  • Betaal veilig met IDEAL
  • De beste prijs van Nederland
  • Hoogwaardige kwaliteit
Home » Informatie » Zonnepanelen zonder risico´s

Wij werken samen met Esdec systemen


ZONNEPANELEN ZONDER RISICO’S OP HET DAK

Esdec biedt huiseigenaren de meest betrouwbare installatie van de zonnepanelen markt. Niet voor niets investeert Esdec jaarlijks €3,5 miljoen aan testen, metingen en het verder ontwikkelen van de montagesystemen. Al deze testen implementeert Esdec in de wijze waarop systemen op het dak ontworpen worden. Zodat u er gerust op kan zijn dat uw zonnepaneelproject bestand is tegen wind en storm, brandveilig is, op de juiste manier geaard en vereffend is en dat het dak goed beschermd is en blijft.  Het is zelfs zo, dat Esdec u als huiseigenaar de mogelijkheid biedt om uw projecten individueel te laten certificeren door onafhankelijk adviesbureau Peutz. Zo weet u zeker dat u zonnepanelen zonder risico’s op het dak heeft.

 


BESTAND TEGEN WIND EN STORM

Met een bouwplan van Esdec bent u er zeker van dat uw PV-installatie veilig en betrouwbaar op het dak staat, zonder onnodig hoge ballast. Esdec meet de werking en het effect van de wind op het systeem door een combinatie van computersimulaties, testen in de Duits-Nederlandse windtunnel en een schaalmodel test bij geaccrediteerd adviesbureau Peutz. Daarnaast heeft Esdec de koppelingsfactor van het systeem extreem uitgebreid getest. Hierbij meten we tot in detail hoe sterk de panelen met elkaar gekoppeld zijn, mocht hier door externe invloeden druk op uitgeoefend worden. De testen van de wind op het systeem hebben aangetoond, dat de aerodynamica van FlatFix ervoor zorgt dat de wind geen grip krijgt op het paneel. Hierdoor wordt een ongewenst krachtenspel voorkomen, waardoor de panelen goed in het systeem blijven liggen.

 


MEEST BRANDVEILIGE SYSTEEM

Er is geen PV-montage systeem bekend dat beter presteert op de brand testen volgens UL dan het FlatFix systeem en mag het predicaat Best in Class voeren. Dit kwam uit de meest recente brandveiligheidstest, UL2703 /1703 als onderdeel van het UL2703 certificaat. Dankzij de goede ventilatie prestaties van FlatFix wordt oververhitting onder de panelen voorkomen. Daarnaast bieden de winddeflectoren niet alleen bescherming tegen de wind maar zorgen zij er ook voor dat brand afgeremd wordt.

 


Esdec certificaten bekijken

Esdec 3 UL 2703 1703 Fire
PDF – 98,6 KB 338 downloads
Esdec 6 UL Compliance
PDF – 256,9 KB 336 downloads

Heeft u vragen? contact ons !