Home » Informatie » Onze merken

Onze merken

 

URE (was voorheen NSP)

De United Renewable Energy Corporation is een fusie van drie bestaande Taiwanese module producenten; NSP, Solartech en GINTECH. Deze bedrijven gaan officieel verder onder één vlag, en worden samen de grootste cell –en module producent van Taiwan. Daarom zal MDG Solar de Tier-1 kwaliteitszonnepanelen vanaf 2019 niet meer verkopen onder de naam NSP, maar als URE zonnepanelen.

Vóór de fusie was Neo Solar Power (NSP) de grootste module producent in Taiwan, en stond het in de Top 10 van de wereld. NSP, Solartech en GINTECH hebben de afgelopen 10 jaar actief bijgedragen aan de groei van de zonne-energie sector. Bij URE worden de kwaliteiten van drie bovengenoemde bedrijven samengevoegd om een nieuw ‘’winning-model’’ te creëren.

Van de totale productie capaciteit van 5GW wordt het overgrote deel (3.5 GW) momenteel geproduceerd in Taiwan. De mogelijkheid bestaat dat URE de capaciteit zal uitbreiden naar andere markten om de balans van cell –module productie binnen het nieuwe bedrijf te optimaliseren.  Dit nieuwe gecombineerde bedrijf voorziet kansen om de huidige module productie te verbeteren, maar volgens Andy Shen (Directeur URE) zal het wel nog even kunnen duren voordat dit gerealiseerd kan worden.

GCL (Golden Concord Holdings)

Golden Concord Holdings Limited (GCL) is ’s werelds toonaangevende fabrikant van fotovoltaïsch materiaal. Sinds de oprichting heeft GCL zich ertoe verbonden “groene stroom tot leven te brengen” door het leveren van uitstekende energie en diensten. GCL streeft ernaar de meest gerespecteerde internationale groep voor schone energie te zijn door middel van innovaties en haar voortdurende streven naar uitmuntendheid. Al meer dan twintig jaar onderhoudt GCL een bedrijfsfilosofie die wordt gekenmerkt door ondernemerschap, innovatie, concurrentie en transcendentie. Vanaf de oprichting heeft GCL een solide basis gelegd in vier belangrijke sectoren: elektriciteit, fotovoltaïsche energie, olie en gas en financiën. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hong Kong en de groep heeft dochterondernemingen in China, de Verenigde Staten, Canada, Singapore, Indonesië, Ethiopië, Djibouti en vele andere plaatsen in de wereld.

Growatt

Growatt is wereldwijd de markleider in de productie van kosten efficiënte stringomvormers. De Growatt omvormers staan algemeen bekend om de betrouwbaarheid en hoge efficiëntie. Deze belangrijke pijlers worden onderbouwd door tests uitgevoerd door erkende instituten als Intertek en Photon.

Growatt heeft een R&D afdeling van meer dan 100 engineers. Hiermee zorgen ze voor passend assortiment van omvormers voor zowel de residentiele als commerciële markt.

In Nederland zijn inmiddels duizenden Growatt omvormers geïnstalleerd, waarmee Growatt tot de belangrijkste spelers op de Nederlandse markt behoort.

MDG Solar heeft gekozen voor Growatt om de uitstekende kwaliteit en betrouwbaarheid. De hoge efficiëntie en het brede productportfolio zijn ook erg belangrijk geweest bij de keuze voor Growatt. 

Enphase Energy

Het Amerikaanse Enphase Energy is marktleider op het gebied van micro-omvormers. Enphase-micro-omvormers bieden de meest geavanceerde omvormertechnologie beschikbaar. Dit betekent hogere productie, ongekende modulairiteit en uitbreidbaarheid, een betere betrouwbaarheid en ongeëvenaarde intelligentie. Het micro-omvormer concept is gebaseerd op het gegeven dat niet één omvormer de elektriciteit van een aantal in serie geschakelde panelen van gelijk- naar wisselstroom omvormt, maar dat ieder paneel zijn eigen omvormer heeft.

Enphase pas je toe als systeem:

  • Micro-omvormers

De zonnepanelen op het dak absorberen zonlicht in de vorm van gelijkstroomelektriciteit (DC). Een micro-omvormer bij het zonnepanelen zet de gelijkstroomelektriciteit om in wisselstroom (AC).

  • Envoy

De Envoy vormt het brein van het systeem. De envoy verzameld de gegevens van de micro-omvormer en geeft ze door aan de Enlighten software. Door de 2-weg communicatie kan de installateur een probleem op afstand lokaliseren en updates doorgeven aan de micro omvormers.

  • My Enlighten

My Enlighten geeft inzicht in uw energiehuishouding. Het zet de gegevens van de Envoy om in een gebruiksvriendelijke app waarmee u de productie van uw systeem kunt volgen en het energieverbruik in huis kunt bekijken.

Esdec

Esdec is het meest professionele leverancier die zich specifiek bezig houdt met de productie van montagematerialen voor zonnestroomsystemen. Esdec biedt materialen van uitstekende kwaliteit, uitzonderlijk gebruiksgemak voor de installateur en een zeer complete calculator voor zowel schuin als plat dat zonnestroomsystemen.

MDG Solar heeft gekozen voor Esdec om de zeer eenvoudige wijze van monteren, de kwaliteit van de gebruikte materialen en het gemak van het calculeren van de benodigde materialen.