• Levering in Nederland en België
  • Betaal veilig met IDEAL
  • De beste prijs van Nederland
  • Hoogwaardige kwaliteit
Home » Informatie » Onze complete pakketten » 5 redenen om zonnepanelen in de winter te installeren

5 redenen om zonnepanelen in de winter te installeren

Gepubliceerd op 2 oktober 2019 om 00:39

Zonnepanelen in de winter, het klinkt misschien wat vreemd. Een koud seizoen lijkt niet de beste tijd om zonnepanelen te installeren. Toch zijn er meer voordelen voor u om in de winter te starten dan u zou verwachten. We zetten ze voor u op een rijtje:

 

1. Zonnepanelen werken beter in de winter

Een zonnepaneel presteert het beste als deze koel blijft. Bij een hoge temperatuur neemt de geleidbaarheid toe en kan de lading niet goed gescheiden blijven. De spanning daalt. Daarom is de opbrengst op een warme zomerdag niet optimaal. Voor een ideale werking van uw zonnepaneel kunt u dus beter de koelte opzoeken.

2. Raar maar waar: sneeuw zorgt voor een hogere opbrengst bij zonnepanelen

Sneeuw weerkaatst namelijk licht, waardoor de panelen nog meer zonlicht op kunnen vangen. Dus een laagje sneeuw rondom de panelen? Perfect! Althans: zolang de sneeuw niet op de panelen blijft liggen…

3. Nu geïnstalleerd betekent profiteren in de zomer

Als u nu zonnepanelen installeert bij uw thuis, profiteert u nu al van uw energieopbrengst op het moment dat de opbrengst het hoogst is: de zomer!

4. Alle beetjes helpen

Veel mensen realiseren zich niet dat zonnepanelen niet alleen werken wanneer de zon schijnt. Lichtinval is al voldoende om energie op te wekken. Dit betekent dat zonnepanelen bijna nooit 0 kWh zal opwekken. De koude maanden zijn verantwoordelijk voor zo’n 30% van de jaarlijkse energieopbrengst.

5. Ook in de winter direct beschikbaar bij MDG Solar systems

MDG Solar systems heeft een grote voorraad zonnepanelen en toebehoren direct en op maat leverbaar. Zo weet u zeker dat u meteen aan de slag kunt! Ook deze winter.

 

Blog: TechnischeUni B.V.