• Levering in Nederland en België
  • Betaal veilig met IDEAL
  • De beste prijs van Nederland
  • Hoogwaardige kwaliteit
Home » Informatie » BTW terugvorderen
Uitverkocht

Ontzorgen BTW teruggaven

€ 110,00
Uitverkocht
Uitverkocht

Ontzorgen BTW teruggaven

€ 110,00

Voor ons is het belangrijk dat al onze klanten de btw teruggaven belastingdienst goed verloopt. omdat niet iedereen gemakkelijkk zelf de btw kan terugvorderen kunnen wij tegen een kleine vergoeding het gehele proces van u overnemen. na het online kopen van de ( Ontzorgen BTW teruggaven) actie nemen wij z.s.m contact met u op. De factuur van het terugvorderen belastingen nemen wij uiteraard mee.

Eigenaren van zonnepanelen kunnen de  btw terug vragen tot 2023

 

Heeft u zonnepanelen op uw woning? Dan word u bij de belastingdienst als klein ondernemer gezien. In dat geval kunt u de btw terugvragen. Dan moet u zich wel aanmelden als btw-ondernemer en btw-aangifte doen. Maak u maar geen zorgen, dit is alleen voor de zonnepanelen. 

Ik heb zonnepanelen gekocht – ben ik nu ondernemer voor de btw?

Waarschijnlijk wel. Dat zit zo. U bent btw-ondernemer als u regelmatig en tegen een vergoeding goederen of diensten levert. En vermoedelijk levert u regelmatig en tegen een vergoeding stroom aan uw energiebedrijf.

Wanneer u zelf weinig stroom verbruikt, leveren uw zonnepanelen de stroom terug aan uw energiebedrijf. Deze geeft u daarvoor een vergoeding. Dat kan een geldbedrag zijn, maar dat hoeft niet. Vaak gaat de vergoeding via ‘saldering’. De stroom die u levert aan uw energiebedrijf wordt dan verrekend met de stroom die uw energiebedrijf levert aan u, vóórdat u uw energiebedrijf betaalt. Daarbij is het niet belangrijk of u een digitale meter ('slimme meter') hebt of een analoge meter (‘terugdraaimeter’).

Moet ik mij aanmelden als btw-ondernemer?

Niet per se. Bent u alléén btw-ondernemer omdat u met uw zonnepanelen stroom levert aan uw energiebedrijf? En denkt u dat u per jaar € 1.345 of minder aan btw moet gaan betalen?

Dan bent u niet verplicht u aan te melden als btw-ondernemer.